31 ian. 16

 

Vaccinum macrocarpone - merisor

Merişoarele – vaccinum macrocarpone sunt considerate încă din vechime tratamente miraculoase pentru numeroase boli, cu precădere cele ale tractului urinar. Impactul lor benefic a fost descoperit de către strămoşii noştri şi confirmat în zilele noastre prin studii specializate.

În compoziţia merişorului – veccinum macrocarponel, veţi regăsi acizi (citric, lactic), proteine, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, dar şi uleiuri şi săruri minerale.

Consumul zilnic de merişor – vaccinum macrocarpone formează un zid de protecţie împotriva bacteriilor patogene, cum ar fi E.Coli, Helicobacter pylori (responsabilă pentru ulcerul gastric), Streptococcus mutans (principala responsabilă pentru cariile dentare). Responsabile pentru acest beneficiu medical sunt proantocianidele din merişoar – vaccinum macrocarpone: acestea acţionează împotriva diferitelor bacterii, evitând fixarea lor la mucoasa anumitor organe.

Consumul de merişor – vaccinum macrocarpone te ajuta să scapi şi de pietrele la rinichireduc riscul apariţiei osteoporozei, întăresc sistemul osos, fiind o sursă bogată de calciu.

În scopuri medicinale, se pot folosi şi frunzele de merisor – vaccinum macrocarpone, care se recoltează în lunile septembrie şi octombrie, perioadă în care conţinutul în substanţe active este maxim. Merişorul – vaccinum macrocarpone conţine următoarele principii active: arbutozidă, metilarbutozidă, arbutină, fraxină, flavonoide, antocianidine şi taninuri.

Cum se consumă merişorul – vaccinum macrocarpone

 

Merişorul – vaccinum macrocarpone te protejează împotriva infecţiilor urinare, indiferent sub ce formă îl consumi. În general, medicii recomandă consumul de suc, decoct sau ceai de merişor – vaccinum macrocarpone, dar îl poţi consuma şi sub formă de tablete sau fructe uscate.

– Pulbere – pulberea se obţine prin măcinarea fină a frunzelor cu o râşniţă electrică. Se ia câte 1 linguriţă rasă, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, se ţine sub limbă timp de 10-15 min. iar apoi se înghite cu puţină apă.

– Macerat la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă, se menţine timp de 6 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.

– Infuzie – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. înainte de mese.

Precauţii în utilizarea merişorului – vaccinum macrocarpone

Specialiştii susţin că merişorul este unul dintre cele mai sănătoase fructe din lume, însă la unele persoane pot avea efecte secundare. Aciditatea mare a merisorului-vaccinum macrocarpone poate provoca deranj la stomac, diaree sau reflux gastro-esofagian.


Category: Uncategorized

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *